TUDOSE CEL MARE

TUDOSE CEL MARE

233
0
DISTRIBUIȚI

TudoseDupă mai bine de cinci ore de ședință furtunoasă, după decizii care au înfuriat ambele tabere, Liviu Dragnea, care a avut un mesaj clar de la președintele României să nu meargă cu o a treia propunere de prim-ministru pentru că va fi refuzat, Mihai Tudose a obţinut remanierea dorită a miniştrilor cu probleme penale.

Sevil Shaideh şi Rovana Plumb şi-au prezentat demisiile în cadrul Comitetului Executiv al PSD, deşi social-democraţii au făcut front comun şi au încercat să le convingă să renunţe la decizie. Lista demisiilor a fost completată de Răzvan Cuc, de la Transporturi.

”Toată lumea a plecat supărată, PSD a trecut printr-o mare cumpănă”, a declarat Liviu Dragnea, la finalul şedinţei, joi noaptea.

Premierul a cerut, însă, ferm remanierea şi ameninţase inclusiv că va demisiona dacă nu este lăsat să hotărască ce oameni are în Cabinetul pe care îl conduce.

Liviu Dragnea: ”Toţi colegii au adus argumente ca cele două colege ale noastre să nu plece din Guvern. După ce, iniţial, la începutul şedinţei, cele două au spus că s-au hotărât să prezinte decizia de a demisiona din Guvern, au fost întrebate şi a doua oară şi şi-au menitnut decizia de a demisiona. Au spus că, în primul rând, nu vor să pună sub semnul întrebării posibilitatea ca PSD să rămână la guvernare şi să afecteze activitatea guvernamentală. Sevil Shhaideh a spus foarte clar că nu mai poate duce această presiune, efectiv ea şi familia ei nu mai pot duce această presiune infernală. Rovana e în aceeşi situaţie.”

Mihai Tudose a declarant, la rândul său, că atât Sevil Shaideh, cât şi Rovana Plumb au vrut să facă acest pas mai devreme. Rovana Plumb s-a arătat mirată atunci când a fost întrebată despre acest aspect.

Vineri, la orele prânzului, Comitetul Executiv Naţional al PSD se reuneşte pentru a decide cine va prelua portofoliile celor trei miniştri demisionari. Bursa zvonurilor îi dau pe Marcel Ciolacu, vicepremier fără portofoliu, la Ministerul Dezvoltării Regionale, și pe Gabriel Vlase la Transporturi. Realitatea TV o anunță pe Mihaela Popa la Fonduri Europene.

 

Din culise

Tudose, ca de obicei…

 

”Paule, când te-am cunoscut eu erai bărbat. Văd că acum te-ai făcut domnișoară de onoare!” Încep să apară amănunte picante de la circul de azi-noapte de la PSD. Sursele noastre spun că Tudose a fost foarte calm pe tot parcursul evenimentelor și a vorbit foarte puțin. A răspuns prompt și scurt de fiecare dată când unul dintre ”cățeii” lui Dragnea o mai lua razna.

Pe unul dintre ei l-a electrocutat cu una de la Brăila. Pe Paul Stănescu de la Olt, prieten și partener de afaceri cu Dragnea. În pauză, la negocierile restrânse, unde s-a hotărât ca cele două să fie demisionate. Iritat de insistența și limbile pe care i le dădea Stănescu lui Dragnea, Tudose l-a fixat cu privirea și i-a zis: Paule, când te-am cunoscut eu erai bărbat. Văd că acum te-ai făcut domnișoară de onoare! Hai bă, ce dracu facem acum, recităm din Eminescu la cununie?

Cică Stănescu a înlemnit. Ciolacu l-a luat de braț și l-a scos din încăpere.

La sfârșit, după ce s-a hotărât în cerc restrâns ca Dragnea să înghită broasca și s-a făcut anunțul, sala s-a transformat în loc de priveghi. Nimeni nu se ridica din scaun. A fost nevoie ca Dragnea să spună că s-a terminat și că se întâlnesc vineri, să nominalizeze noii miniștri.Tudose

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ