Primărița generală, la bară

Primărița generală, la bară

344
0
DISTRIBUIȚI

Firea si VoiculescuPentru nişte declaraţii date în toamna anului trecut, primărița generală Gabi Firea va fi dată în judecată, la fel și managerul Spitalului ”Sânta Maria”, Narcis Copcă. Ambii sunt chemați la bară de fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, pentru declarațiile pe care cei doi le-au făcut cu privire la situația transplantului pulmonar la respectiva unitate sanitară.

”Îi voi da în judecată pe doamna Gabriela Firea și pe domnul Narcis Copcă. Atașat, doar o foarte mică parte din ce s-a întâmplat. Voi avea plăcerea să prezint întregul fir al evenimentelor foarte curând. Și va fi interesant”” a scris Vlad Voiculescu, vineri seara, pe Facebook.

Fostul demnitar a atașat postării sale un film în care sunt prezentate acuzațiile pe care Firea și Copcă i le-au adus în ceea ce privește situația transplantului de plămâni de la unitatea sanitară. În filmul respectiv se menționează că Voiculescu spunea în noiembrie 2016 că Spitalul ”Sfânta Maria nu este pregătit pentru transplantul de plămâni”, infrastructura unității neîndeplinind condițiile de acreditare.

În noiembrie anul trecut, Narcis Copcă anunța că a depus o plângere penală împotriva ministrului Sănătății de la acea vreme, Vlad Voiculescu, pentru abuz în serviciu, după ce Inspecția Sanitară de Stat a făcut un control la această unitate medicală în cazul acreditării centrului de transplant pulmonar. În plângerea penală se solicita organelor de cercetare ”investigarea și sancționarea activităților cu caracter posibil infracțional” desfășurate de Ministerul Sănătății.

Firea i-a solicitat atunci lui Voiculescu să ”deblocheze” transplantul de plămâni la Spitalul ”Sf. Maria”, ne amintește Agerpres. ”Fac apel la Ministerul Sănătății să deblocheze fondurile și să se poată realiza transplant în România, pentru că este un spital acreditat”, spunea Firea.

În luna decembrie a anului trecut, Vlad Voiculescu declara că autoritățile trebuie să se asigure că sunt îndeplinite toate condițiile în ceea ce privește transplantul de plămâni, ”pentru a nu pune pacienții în pericol”.

Firea primește astfel o lovitură în plin, având în vedere că tot săptămâna trecută un sondaj de casă al partidului din care face parte o dădea drept persoana cea mai populară și mai de încredere dintre politicieni. De fapt e vorba de o ”împingere” a lui madam Firea către o eventuală candidatură la Președinție, chiar dacă ea neagă vehement asta. Ne-am obișnuit, oricum, să zică una și să pe urmă să se răzgândească, așa că, în lipsă de altcineva, PSD nu ar fi exclus să o direcționeze către Cotroceni, iar ea să spună, la momentul respectiv, că dacă e sarcină de partid, atunci trebuie să o respecte.

Acum, cu Voiculescu, s-ar putea să avem alte surprize în sondaje. Așteptăm…

 

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ