IOHANNIS – BATE SAUA CA SA PRICEAPA IAPA

IOHANNIS – BATE SAUA CA SA PRICEAPA IAPA

279
0
DISTRIBUIȚI

iohannis_respingeKlaus Iohannis a declarat, miercuri, la Adevărul Live, că nu va renunţa la condiţia ca premierul desemnat să fie o persoană fără o condamnare penală, afirmând că şi agenţilor de pază li se cere cazierul la angajare.

”Cu toţii am citit că se fac angajări pentru paznici sau pentru agenţi de pază, cum se spune mai nou. Păi, iată, de fiecare dată când se angajează agenţi de pază prima condiţie e să nu aibă cazier, adică să nu fie penali. Păi, cum ne imaginăm că ţara va fi păzită de unul cu dosar penal? Este absolut inimaginabil, este o condiţie minimală şi nu am absolut deloc de gând să renunţ la ea”, a afirmat şeful statului, potrivit News.ro.

El a explicat că aceasta este „o condiţie fermă” pentru a discuta desemnarea politicianului care va fi premier după alegeri, dar a subliniat că declaraţiile nu sunt făcute împotriva unui partid anume, ci are o „problemă” cu cei care „se erijează în conducători”, deşi nu îndeplinesc condiţiile minime.Iohannis a adăugat că nu el nu doreşte după alegeri ca premier să fie „o persoană care să îi fie prieten”, ci o persoană care să vină cu garanţia că poate forma un „Guvern serios”.

„O astfel de persoană căutăm cu toţii, până la urmă”, a punctat şeful statului.

Ambasadorul SUA, Hans Klemm, a afirmat, într-un interviu acordat News.ro, că susţine „pe deplin” mesajul transmis recent de preşedintele Klaus Iohannis, potrivit căruia nu va nominaliza în funcţia de premier o persoană condamnată pentru corupţie.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ