FOST ȘEF AL POLIȚIEI CAPITALEI, DUPĂ GRATII

FOST ȘEF AL POLIȚIEI CAPITALEI, DUPĂ GRATII

372
0
DISTRIBUIȚI

Fostul adjunct al Politiei Capitalei, Roberto Ababei, a fost condamnat, marti, la trei ani de inchisoare cu executare de Curtea de Apel Bucuresti, hotararea, prin care judecatorii au admis apelul DNA impotriva deciziei initiale a Tribunalului Bucuresti, fiind definitiva.Roberto Stefan Ababei, fost director general adjunct al Politiei Capitalei, a fost condamnat dupa ce ar fi incercat sa favorizeze doi administratori ai unui restaurant din Sectorul 6. Decizia, una definitiva, vine dupa ce, in luna martie, Tribunalul Bucuresti il condamnase la trei ani cu suspendare, DNA formuland apel.

”(..)Dispune inlaturarea dispozitiilor art.91 Cod Penal si urmatoarele in ceea ce il priveste pe inculpatul Ababei Roberto-Stefan urmand ca pedeapsa rezultata stabilita prin sentinta apelata sa fie executata in regim de detentie”, se noteaza in decizia Curtii de Apel Bucuresti.

Alaturi de fostul adjunct al Politiei Capitalei, in dosar au mai fost condamnate alte doua persoane, Eduard Alexandru Zama la doi ani cu suspendare si Dan Mihai Pencea, tot doi ani cu suspendare, la acesta din urma fiind lasata decizia initiala a Tribunalului Bucuresti.

In cazul lui Eduard Alexandru Zama a fost dispusa si prestarea de munca in folosul comunitatii pe o perioada de 100 de zile, munca ce va fi prestata in cadrul Arhiepiscopiei Bucurestilor sau la Primaria Muncipiului Bucuresti – Administratia Cimitirelor si Crematoriilor Umane.

Curtea de Apel Bucuresti a dispus confiscarea de la Roberto Ababei a sumelor de 24.800 lei, 3.795 de euro si 320 de lire sterline.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, in perioada 14 iulie – 6 august, Roberto Ababei a primit de la Eduard Alexandru Zama si Dan-Mihai Pencea, administratorii unui restaurant, in doua transe, 13.000 de euro, lasandu-i pe acestia sa creada ca, prin functia detinuta, ii poate influenta pe ofiterii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice care faceau cercetari cu privire la presupuse infractiuni de evaziune fiscala savarsite de cei doi oameni de afaceri.

Procurorii DNA sustin ca Ababei le-a creat celor doi si impresia ca poate interveni pe langa un alt director adjunct, care avea in subordine Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice (SICE).

Cei doi se temeau ca ar putea fi cercetati pentru evaziune fiscala dupa un control al politistilor Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice, in urma caruia fusesera gasite niste agende in care se aflau programarile unor nunti si botezuri care avusesera loc si care erau trecute si in contabilitatea localului. Astfel, administratorii restaurantului ar fi luat legatura cu Roberto Ababei, pentru ca acesta sa intervina pe langa ofiterii SICE.

Roberto Ababei a fost director general adjunct al Politiei Capitalei din 6 februarie 2013, anterior acesta fiind, din aprilie 2010, seful Politiei Sectorului 2. In 15 octombrie, Roberto Ababei a fost eliberat din functie, ca urmare a arestarii sale.

In perioada noiembrie 2009 – aprilie 2010, Ababei a fost imputernicit la comanda Politiei Sectorului 2, iar din 2005 pana in noiembrie 2009, a condus Sectia 8 Politie, anterior fiind, timp de un an, adjunctul sefului Sectiei 8.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ