DRAGNEA, DOLARII SI AMERICANII

DRAGNEA, DOLARII SI AMERICANII

262
0
DISTRIBUIȚI
Presedintele PSD, Liviu Dragnea (S) si Hans Klemm (D), ambasadorul Statelor Unite ale Americii in Romania, participa la primirea in flota a primului avion Boeing 737-800, numit “Sarmizegetusa”, de catre compania aeriana de stat Tarom, miercuri 27 mai 2017, la Aeroportul Henri Coanda. Ministrul Transporturilor a semnat in urma cu doua saptamani contractul de achizitie a doua aeronave Boeing 737-800 New Generation pentru flota Tarom. Aeronavele sunt achizitionate in leasing pe o perioada de 10 ani, iar capacitatea lor este de 189 de locuri. Decizia de cumparare a venit dupa ce doua Airbus A310 au fost scoase din flota Tarom in cursul anului trecut.ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Un om politic român condamnat la închisoare pentru fraudarea alegerilor încearcă să aranjeze întâlniri cu vicepreședintele american Mike Pence și președintele Camerei Reprezentanților, Paul Ryan, se arată într-un articol publicat joi pe Legistorm, site specializat în monitorizarea activității Congresului SUA și a activităților de lobby.

Sursa citată notează că Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților și lider de partid, a fost condamnat anul trecut la doi ani de închisoare cu suspendare pentru tentativă de fraudare a unui referendum vizând demiterea președintelui țării.

Potrivit unor recente notificări făcute Ministerului Justiției din SUA citate de ziarista Keturah Hetrick, care semnează articolul, Partidul Social Democrat al lui Dragnea plătește 100.000 de dolari pentru a-l prezenta pe acesta „cât mai repede posibil” lui Pence și Ryan și pentru a-i aranja „întâlniri în plan politic, media și academic”.

Între agenții care se ocupă de aceste aranjamente se numără Al Madison, președintele Madison&Co, lobbyistul democrat William Oldaker, Drew Wilson, șef de cabinet al liderului minorității democrate din Senat Harry Reid și William Harris, agent republican care „a lucrat pentru Organizația Trump în diferite chestiuni politice și de afaceri”, relevă una din notificări. Ministerul Justiției nu a făcut încă publice documentele declarative de la Oldaker sau Wilson.

Nu ar fi primul contact al lui Dragnea cu membri ai actualei administrații de la Washington, mai scrie Legistorm. Cu câteva zile înainte de învestirea lui Donald Trump, Dragnea s-a întâlnit cu președintele ales, cu Michael Flynn, pe atunci consilier pentru securitatea națională a SUA, și cu Ed Royce, președintele Comisiei pentru relații externe a Camerei Reprezentanților.

AGERPRES, foto – Rise Project

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ