BUCURESTI 2017: OUA GIGANTICE, IEPURI URIASI

BUCURESTI 2017: OUA GIGANTICE, IEPURI URIASI

257
0
DISTRIBUIȚI

Astea da traditii de Pasti!

Imaginile cu oua gigantice si iepuri uriasi din Bucuresti au devenit virale pe retelele de socializare, ornamentele de Pasti instalate la initiative edilului sef fiind catalogate aproape unanim drept kitsch, scrie Aktual24.ro. Numai primarita nu recunoaste.

Intr-un comunicat de presa difuzat duminica, Gabriela Firea sustine ca decorul a fost creat de artisti cu renume in mai multe capitale europene. Dupa cum se poate observa, aspectul lasa mult de droit.

Decorul din Piata Constitutiei, ”care a facut obiectul unor comentarii rautacioase”, este realizat de Dragos Buhagiar, ”scenograf de renume international”, membru al Uniunii Artistilor Plastici si al UNITER, potrivit PMB: ”Conform viziunii scenografice, decorul aduce in atentia publicului valorile estetice nationale autentice, prin reinterpretarea motivelor traditionale, dar si prin elemente supradimensionate si personaje de poveste, spre incantarea copiilor. Pe langa elementele de noutate, atmosfera este intretinuta de artisti animatori, costumati in iepuri, personaje extrem de indragite in editiile anterioare ale acestui eveniment”, se arata in comunicat.

In comunicat se mai precizeaza ca ”Bucurandu-se de un adevarat succes inca din anul 2015, indeosebi in randul celor mici, a fost amplasata in Piata Constitutiei o butaforie reprezentand un iepuras intr-un car gigant tras de o gaina, butaforie creata de scenograful Vutcariov Viaceslav, un artist apreciat, de asemenea, in mediul artistic national Pastisi international”.

De asemenea, multi bucuresteni sunt nemultumiti si de concertele care au loc in Piata Constitutiei si in Piata Universitatii, zgomotele nefiind in concordanta cu sarbatoarea pascala, mai ales ca am intrat in Saptamana Patimilor. Dar, in ciuda traditiilor, se pare ca unii prefera micii si gratarele din parcuri, mai ales ca a devenit obisnuinta ca unele parcuri sa fie amenajate, apoi distruse de tot felul de venimente care mai de care mai costisitoare.

Mai trebuie sa adaugam ca o friptura costa 10 lei/suta de grame, iar evaziunea fiscala e in toi?

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ