ALARMA DE GRADUL ZERO!

ALARMA DE GRADUL ZERO!

212
0
DISTRIBUIȚI

Deagnea si TariceanuAlarmă! Patru legi esențiale au fost scoase din dezbatere publică și programate la legiferare până la Crăciun. Iordache a trecut la butoane!

Comisarul.ro

Coalitia de guvernare PSD-ALDE a decis ca mai multe legi esentiale pentru societate sa fie trecute prin Parlament pana la finalul acestei sesiuni. In lista enuntata de Liviu Dragnea se regasesc Legea de infiintare a Fondului Suveran de Dezvoltare si Investitii, Legea Parteneriatului Public Privat, Legea achizitiilor și Legile Justitiei.

Prin trecerea acestor proiecte pe agenda Parlamentului si fixarea unui termen atat de scut la legiferare, coalitia elimina practic procedura dezbaterii publice – obligatorie in cazul unor Hotarari de Guvern.

De mentionat ca toate cele patru structuri legislative au un mare impact atat in societate cat si in economie, ele urmand sa influenteze decisiv, multi ani de-acum incolo, domeniile pe care le reglementeaza.

Marfa pentru masina de vot: Parlamentul nu e obligat sa puna legile in consultare

Aritmetica parlamentara arata ca PSD si ALDE, cu ajutor discret din partea UDMR, vor reusi sa impuna in toate aceste proiecte de lege forma agreeata de putere. Cel care coordonează operațiune este Florin Iordache!

Lucrurile functioneaza dupa cum urmeaza:

In situatia proiectelor de lege elaborate de Parlament, un grup politic isi asuma un text. Proiectul este trimis spre avizare Consiliului Legislativ si Consiliului Economic si Social, care de obicei au observatii de forma, nu de fond, si Guvernului, care emite puncte de vedere.

Textul este trimis si comisiilor parlamentare de specialitate, pentru raport. Odata rapoartele primite, textul este inscris pe ordinea de zi a plenului, pentru vot.

Spre deosebire de Guvern, care cel putin in cazul legilor sensibile cere si tine de cele mai multe ori cont de opinia mediului de afaceri sau consultantilor, Parlamentul nu este obligat sa puna in consultare publica proiectele de lege.

Sigur, dezbaterile parlamentare pe un proiect de lege pot fi aprinse, dar rezultatul este intotdeauna cel decis de majoritate.

Constituirea Fondului Suveran este de maximă importanță pentru efectele pe care le poate produce în economie. Normal ar fi, deci, ca proiectul să fie elaborat de specialiști, eventual cu o consultare a unor experți internaționali, dat fiind că aici intră toată industria strategică de stat a României, nu de activul de partid.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ