TARICEANU, DISPERAT, SCHIMBA LEGILE PENTRU DRAGNEA

TARICEANU, DISPERAT, SCHIMBA LEGILE PENTRU DRAGNEA

273
0
DISTRIBUIȚI

Calin Popescu-Tariceanu, presedintele ALDE, a declarat ca ca PSD si ALDE vor propune un singudragnea_tariceanu_covrigr premier dupa alegeri, afirmand ca Liviu Dragnea ar putea fi nominalizat pentru aceasta functie, desi legea aduce restrangeri, insa Constitutia nu prevede interdictii suplimentare. El a sufgerat ca legea ar putea fi schimbata: ”O sa vedem care este solutia”. ”In mod cert, dupa alegeri, nu stiu daca in noaptea alegerilor sau a doua zi, dar sigur ca o data partidul nostru, validat de electorat, avand un candidat la functia de prim-ministru, va merge la negocieri cu PSD, avand in vedere ca nu putem sa mergem mai departe sa propunem Cotroceniului decat un singur candidat la functia de prim-ministru”, a declarat Popescu-Tariceanu, citat de Mediafax. El a mai spus ca ”in niciun caz” PSD si ALDE nu vor propuneri fiecare cate un candidat de premier.

”Cred ca e o logica simpla de tot, care o sa ne oblige sa mergem cu o singura propunere, fiecare avand perspectiva proprie – PSD are o perspectiva politica aparte, tinand cont de programul lor, de rezultatul lor la alegeri, dar si pozitia noastra, care as spune ca nu e cu nimic mai putin valoroasa – reprezinta electoratul liberal si reprezinta un element necesar pentru asigurarea unei majoritati in Parlament pentru viitorul guvern”, a adaugat liderul ALDE.

Calin Popescu Tariceanu a mai spus ca, din punct de vedere constitutional, Liviu Dragnea, poate fi desemnat sa formeze viitorul guvern. ”Nu sunt jurist de profesie, chit ca am o perspectiva politica clara asupra acestei situatii pe care o stim cu totii. Exista perspectiva constitutionala, care e foarte clara – nu exista interdictii suplimentare pentru cineva care poate sa fie viitor prim-ministru. Exista legea in vigoare, care aduce restrangeri, dar lucrurile acestea, la momentul oportun, o sa le discutam si o sa vedem care este solutia pe care o vedem”, a conchis liderul ALDE.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ