Nimeni nu vrea sa fie cenzor la Compania Municipală Medicală Bucureşti

Nimeni nu vrea sa fie cenzor la Compania Municipală Medicală Bucureşti

423
0
DISTRIBUIȚI

GSR Expertise SRL este firma care a refuzat să fie cenzor pentru Compania Municipală Medicală Bucureşti înfiinţată prin Hotărâre de Consiliu General la data de 29 martie 2017. Firma este unul dintre cei trei cenzori impuşi de Legea 31/1990, iar acum Primăria Capitalei trebuie să caute altă socieatate pentru aceeaşi operaţiune.Firea

Pe ordinea de zi suplimentară a ultimei şedinţe de Consiliu General, Primăria Capitalei a introdus ”pe şest” un proiect prin care trebuie modificată o hotărâre din 29 martie 2017. Acesta prevede necesitatea numirii unui alt cenzor la Compania Municipală Medicală Bucureşti, abia înfiinţată pe scheletul Administraţiei Spitalelor, deoarece firma GSR Expertise SRL a refuzat să se implice. Este pentru prima dată când o firmă privată respinge o ofertă a statului, recte a Municipalităţii, ştiută fiind ”aglomeraţia” pentru contracte cu statul. Contactată de Cotidianul, firma a invocat lipsa de timp pentru a-şi formula un punct de vedere în privinţa refuzului. GSR Expertise SRL este o societate cunoscută pe piaţa românească de profil de circa 11 ani, ajungând la peste 100 de clienţi, pentru care face contabilitate, audit, management financiar, inventariere etc. ”Credem în profesionalism şi transparenţă, în promisiuni ţinute şi în relaţii pe termen lung. Ne implicăm în rezolvarea problemelor clienţilor noştri şi în găsirea soluţiilor cu acelaşi entuziasm şi energie ca şi cum ar fi afacerea noastră”, se spune pe site-ul societăţii. Poate tocmai de aceea a refuzat oferta primarului general, mai ales că scandalurile privind preţurile de achiziţie a echipamentelor medicale în fosta Administraţie a Spitalelor, aflată în subordinea Primăriei Capitalei, sunt de notorietate.

Explicaţie plauzibilă

”De obicei, dacă angajezi o firmă privată să-ţi ţină contabilitatea, să facă un audit sau, cum e acum, să fie cenzor, te aştepţi să facă un raport favorabil ţie, să nu te bage în belele. Probabil, după ce GSR Expertise SRL a văzut despre ce este vorba acolo, nici nu a vrut să audă şi a respins oferta”, ne-a declarat un inspector fiscal sub anonimat. Explicaţia poate fi chiar adevărată în acest caz. Tot în şedinţa de joi, fostul director al Administraţiei Spitalelor Răzvan Niţu a fost mutat la RADET pe post de administrator special. Tânărul de numai 33 de ani fusese, anterior numirii la Administraţia Spitalelor, inspector ANAF. În mandatul său, mai mulţi consilieri generali au observat diferenţe majore la achiziţia unor echipamente medicale şi defecţiuni la cele cu care lucrează chirurgii.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ