MISTERELE POLIȚIEI LOCALE BUCUREȘTI

MISTERELE POLIȚIEI LOCALE BUCUREȘTI

275
0
DISTRIBUIȚI

Sursa: text și foto – www:cotidianul.ro

A fost dezlegat misterul celor 30 de autoturisme Dacia Duster noi care stau de câteva zile parcate în fața sediului Poliției Locale a Municipiului București din Piața Constituției. Mare parte din ele sunt destinate șefilor de direcții din Primăria Capitalei, deși sunt autospeciale cu dotări (stații și girofar) folosite îndeosebi de Poliția Locală. Nimeni nu suspectează vreo ilegalitate, dar un comunicat al DNA i-a pus pe gânduri.

Pe data de 4 decembrie, Direcția Națională Anticorupție a anunțat trimiterea în judecată a primarului din Câmpina. „În perioada iulie 2014 – iulie 2015, inculpatul Tiseanu Horia Laurențiu, în calitate de primar al municipiului Câmpina, beneficiind de ajutorul celorlalți inculpați, a dispus în mod nelegal achiziționarea unei mașini (…). Autoturismul a fost cumpărat din fondurile alocate Poliției Locale Câmpina deoarece, conform prevederilor legale, primăria municipiului Câmpina nu avea dreptul de a achiziționa niciun fel de autoturism“, se spune în comunicatul DNA. Prejudiciul calculat de procurori este de 183.399 lei. Anchetatorii spun că, „pentru a păstra o aparență de legalitate au fost întocmite două facturi pentru cumpărarea autoturismului“, iar documentele au fost înregistrate în contabilitatea primăriei, în conturi separate, pentru a simula respectarea pragului valoric legal, de 18.000 de euro. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Prahova, cu propunerea de a se menține măsura asiguratorie dispusă în cauză.

Cazul seamănă izbitor de mult cu manevrele care se fac și la București. Potrivit informațiilor, nu este prima dată când Primăria Capitalei face achiziții de autoturisme prin intermediul Poliției Locale. Aceasta se ocupă și de înmatricularea celor 30 de mașini Dacia Duster, care au costat 540.000 de euro. Doar două, trei autoturisme vor rămâne în dotarea Poliției Locale, deși sunt autospeciale cu dotări (stație și girofar), așa că, de acum, directorii Primăriei Capitalei se vor deplasa prin oraș cu lumini stroboscopice și girofar, chiar și în orele când traficul este infernal. Oare DNA București se uită în direcția diferită față de DNA Ploiești?

 

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ