GABRIELA FIREA, EXPUSĂ ȘI ABANDONATĂ

GABRIELA FIREA, EXPUSĂ ȘI ABANDONATĂ

716
0
DISTRIBUIȚI

Gabi-FireaImperiul de 21 de firme creat până în prezent de Gabriela Firea sub umbrela Consiliului General al Capitalei începe să se erodeze din interior, mai multe persoane fizice și juridice refuzând să intre în sarabanda prin care primarul general vrea să mulgă bugetul administrației locale, scrie PSnews.ro.

Din consiliile de administrație a societăților Trustul de Clădiri Metropolitane București SA și Compania Municipală Tehnologia Informației București SA au debarcat de bună voie Gabriel Rădulescu și Cristian Stroe, în paralel cu Mădălina Gavrilă, de la C.M. Parcuri și Grădini București SA, Ovidiu Tulpan, de la Managementul Transportului București SA și Victor Vasile Aileni, de la Protecție Civilă și Voluntariat București SA.

Mai mult, alte persoane fizice și juridice au refuzat să îndeplinească rolul de cenzor la un lung șir de SA-uri ce au fost create sub autoritatea Consiliului General al Municipiului General București, motivul refuzului fiind încă păstrat secret de primarul Firea și consilierii grupării PSD-ALDE din CGMB.

În ședința din 8 iunie, SC D&D Expert Accounting SRL a denunțat contractul prin care prelua atribuțiile de cenzor al CM Străzi, Poduri și Pasaje București SA. Explicația livrată consilierilor de Direcția Juridică din Primărie: compania a refuzat să ducă la îndeplinire contractul.Acceași firmă s-a ferit să joace rolul de mână pusă să extragă castanele fierbinți din foc  și la CM Parking București SA și la Managementul Traficului București SA.

O altă firmă de contabilitate, GSR Expertise SRL a trântit oferta Gabrielei Firea de a îndeplini rolul de cenzor la Medicala București SA, companiei, care conform spuselor edilului-șef ar urma să gestioneze 90 de milioane euro din fonduri europene. Firma a denunțat și contractul oferit pentru îndeplinirea atribuțiilor de cenzor la CM Turistica București SA, altă firmă care i-ar putea permitei Gabrielei Firea să direcționeze sume importante din buget către firmele de casă ale partidului, dar și pe cel de la C.M. Parcuri și Grădini București SA.

Au urmat o demisie a cenzorului Daniela Istrate de la CM Agrement București SA și a doamnei Vasile Simona Victoria din poziția deținută la CM Sportul pentru Toți București SA și de la Pază și Securitate București SA, Iluminat Public București SA, Ecoigienizare București SA, ca și de la Întreținerea Arborilor și Spațiului Verde București SA.

Șirul de abandonuri și demisii pare să o lase pe Gabriela Firea expusă și abandonată, teama de comiterea unor ilegalități părând un motiv mult mai credibil decât o eventuală schimbare a destinatarilor unor sinecuri pusă la cale de primarul general, susține sursa citată.

Fără a risca să intre pe terenul speculațiilor, unul dintre criticii cei acerbi ai Gabrielei Firea, deputatul Ovidiu Raețchi, remarcă faptul că anumite semnale îngrijorătoare, existente încă de la crearea imperiului de firme controlat de Firea, tind să se adeverească. ”Acest șir de demisii și denunțări unilaterale a unor contracte bănoase nu fac decât să confirme faptul că suspiciunile inițiale privind legalitatea modului în care vor opera aceste companii, create sub tutela Consiliului General, ar putea să se adeverească. Cred că nu uităm la niște firme care nu sunt funcționale și sunt conduse și de persoane care nu au expertiză în domeniu. Faptul că niște firme private de consultanță și audit denunbță niște contracte bănoase, în condițiile în care nu sunt multe astfel de oferte pe piață nu face decât să trezească alte îngrijorări față de modul în cre este administrat Bucureștiul. Întreaga administrație PSD-istă din București, în frunte cu doamna Firea, nu s-a axat decât pe consum”, comentează Raețchi.

 

 

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ