EXECUTII CU DENUNTURI DIN PUSCARIE  

EXECUTII CU DENUNTURI DIN PUSCARIE  

409
0
DISTRIBUIȚI

Petrache la DNAKovesi catalogheaza ridicole acuzatiile pe care i le aduc inculpatii, dar parchetul ei foloseste oameni aflati la inchisoare pentru a face dosare politice. Seful CJ Ilfov Marian Petrache a fost inculpat pentru pretinse infractiuni de luare de mita si santaj, pe un denunt facut din puscarie de ex-primarul din Jilava, Adrian Mladin. Halucinant, acuzatiile privesc presupse fapte vechi de 9 ani. DNA i-a facut dosar lui Petrache fix inaintea alegerilor din PNL, scrie luju.ro.

DNA continua practicile mizerabile prin care executa oameni politici pe baza denunturilor facute din puscarie de diversi condamnati sau pe baza denunturilor formulate de alti inculpati care spera sa scape mai usor in dosarele lor. Asta in timp ce sefa DNA, doctorita Laura Kovesi, refuza sa comenteze acuzatiile pe care inculpati i le aduc, pe care le catalogheaza ca fiind “ridicole”. Cu alte cuvinte, inculpatii care o acuza pe sefa DNA nu sunt deloc credibili, dar oamenii aflat in puscarie care fac denunturi pe banda rulanta sunt.

Ultima executie DNA facuta pe baza unui denunt din puscarie il priveste pe presedintele Consiliului Judetean Ilfov, Marian Petrache (foto). Acesta a inculpat, vineri 17 februarie 2017, pentru pretinse infractiuni de luare de mita si santaj, pe care le-ar fi comis, atentie, in urma cu 9 ani. Mai exact, in 2008, cand Petrache era secretar de stat in Ministerul de Interne.

Acuzatiile impotriva lui Marian Petrache au la baza un denunt facut de fostul primar din Jilava Adrian Mladin, aflat la inchisoare, care brusc si-a amintit ca i-a achitat lui Petrache doua excursii si ca, la cererea acestuia, ar fi dat la PNL 10.000 de euro fara sa primeasca documente justificative.

Povestea este absolut halucinanta. Petrache a dezvaluit ca este acuzat ca l-ar fi santajat pe Mladin din cauza ca acesta isi schimbase adresa de domiciliu din buletin: “Acum 9 ani, celebrul primar de la Jilava si-a schimbat buletinul, dupa ce a iesit primar, pe Bucuresti. Vezi Doamne, s-a dus la prefect, si am vorbit cu prefectul ca el isi face buletinul inapoi imediat, sa nu-l demita si l-am santajat pentru asta”. Petrache a mai precizat ca, potrivit DNA, acesta este contextul in care Mladin i-ar fi platit cele doua excursii. Seful CJ Ilfov a recunoscut ca excursiile au fost achitate de Mladin, dar sustine ca nu are nicio legatura cu ceea ce acuza procurorii doctoritie Kovesi.

Pe de alta parte, extrem de interesant este ca DNA i-a facut dosar penal lui Marian Petrache fix inainte de alegerile din PNL. Personaj cu foarte multa influenta in partid, care ar fi putut avea un rol important la alegerile interne din PNL, Petrache isi va da demisia din functiile detinute in cadrul formatiunii, riscand astfel sa fie scos din jocul intern. Este un caz ce ne aduce aminte de cel al lui Ludovic Orban, executat de DNA cu o facatura de dosar pentru a nu putea candida la Primaria Capitalei.

Iata acuzatiile DNA:

“Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de inculpatul

PETRACHE MARIAN, la data faptelor secretar de stat in Ministerul Internelor si Reformei Administrative si presedinte al organizatiei judetene a unei formatiuni politice, sub aspectul savarsirii infractiunilor de:

-luare de mita,

-santaj

In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe din care rezulta suspiciunea rezonabila ce contureaza urmatoarea stare de fapt:

In cursul anului 2008, inculpatul Petrache Marian, in calitatile mentionate mai sus, in schimbul neindeplinirii atributiilor legale, a primit de la primarul unei comune din judetul Ilfov (martor in cauza) foloase necuvenite ce au constat in achitarea contravalorii unor sejururi in Monte Carlo (17.681,84 lei) si in Saint Moritz (39.625,67 lei).

De asemenea, la solicitarea inculpatului, martorul a platit organizatiei politice, suma de 10.000 euro, fara sa primeasca vreun document justificativ pentru banii respectivi.

Foloasele necuvenite au fost obtinute de inculpatul Petrache Marian prin constrangerea martorului, pentru ca primul sa nu dispuna subalternului sau, prefectul judetului Ilfov, emiterea ordinului de intrerupere a mandatului de primar.

Anterior, pentru a-si inmatricula un autoturism in Bucuresti, primarul si-a schimbat domiciliul, aspect care ar fi constituit un motiv de incetare a mandatului.

Inculpatului Petrache Marian i s-a adus la cunostinta calitatea procesuala in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ