CUGETAȚI ȘI VOTAȚI

CUGETAȚI ȘI VOTAȚI

422
0
DISTRIBUIȚI

culeafaPaul V. DINU

Ziarul Adevărul din 8 noiembrie 2016 a analizat listele electorale din județul Ilfov și a aflat, încă o dată dacă mai era cazul, că reprezentanţii celor mai importante partide, PNL şi PSD, sunt produsul nepotismului şi intereselor financiare ale baronilor locali.

Liberalul Marian Petrache, preşedintele Consiliului Judeţean, l-a pus pe listă la Camera Deputaţilor pe naşul său de cununie Mihai Culeafă, un om de afaceri din Pantelimon, care prin anii 90 nu a fost chiar ușă de biserică după cum spun gurile rele. Candidatura a fost bătută în cuie, probabil, anul trecut, când stimabilul preşedinte al PNL Ilfov, Marian Petrache, şi mult mai tânara Ramona, au decis să-şi unească destinele. Familia Culeafă le-a fost naşi, iar după niciun an, Mihai a fost candidatul PNL Ilfov la Primăria oraşului Pantelimon. Nu a avut noroc, reprezentantul PSD, Marian Ivan, fiind cel care a câştigat alegerile detașat. Ca să-l scoată din depresia pricinuită de pierderea alegerilor pentru primărie, naşul Petrache i-a oferit locul doi, eligibil, pe lista candidaţilor la Camera Deputaţilor.

Dacă vă întrebaţi, susține autorul articolului, Daniel Gorgonaru, cine a putut fi mai ”pregătit“ decât naşul Culeafă pentru a fi primul pe lista candidaţilor PNL la Camera Deputaţilor, aflaţi că acesta este tânărul politician Andrei Daniel Gheorghe. Junele liberal are deja experienţă parlamentară, fiind de doi ani deputat de Ilfov ca urmare a demisiei lui Eduard Hellvig, în 2015, din Camera Deputaţilor după ce acesta din urmă fost numit director al SRI. Cel care s-a ocupat de campania electorală, la alegerile parţiale din 2015, a tânărului Andrei Daniel, este nimeni altul decât primarul oraşului Otopeni, Silviu Gheorghe, tatăl junelui merituos. Pentru a avea o explicaţie, de ce fiul primarului e pe locul unu, iar naşul preşedintelui CJ pe locul doi, trebuie să precizăm că Silviu Gheorghe este primar de Otopeni din 1996, fiind cel mai puternic liberal din llfov, iar Marian Petrache, chiar dacă îi este şef de partid, depinde de el, de voturile şi influenţa pe care edilul o are.

Totuşi, candidatura de la Senat  a PNL Ilfov este bomboana de pe tort pentru alegătorii liberali. Aici partidul doamnei Alina Gorghiu o aruncă în luptă pe Nicoleta Pauliuc, o avocată care se ocupă, printre altele, de tranzacţii cu terenuri în Ilfov. Un amănunt interesant: doamna avocat este soţia unui fost inspector de Poliţie, Viorel Pauliuc, arestat şi condamnat la trei ani cu suspendare sub acuzaţia că a acoperit afaceri ale clanului Cămătaru. Dar, dacă mama arestatului Cherecheş deschide lista liberală în Maramureş, la ce ne mai puteam aştepta de la partidul doamnei Gorghiu?

Nici la PSD lucrurile nu stau mai bine în Ilfov. Partidul lui Liviu Dragnea îl pune cap de listă la Senat pe un apropiat al cuplului Pandele – Firea, medicul Emanuel Gabriel Botnariu, consilier județean și șef administrativ peste spitalele din București. Persoana în cauză este un ”alintat“ al primarului Pandele, care l-a băgat în consiliul de Administraţie al EURO APAVOL, o companie de alimentare cu apă şi servicii de canalizare care are contract cu mai mai multe primării din Ilfov. Apoi, edilul din Voluntari la uns şef pe Botnariu şi peste Societatea Medicală -Sfânta cuvioasa Parascheva – Voluntari, finanţată de Consiliul local, iar recent medicul a fost numit director general al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale din Bucureşti, devenită feuda doamnei Firea. În biografia sa, medicul Botnariu are două momente interesante: a fost şef la două Centre de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică (Bălăceanca şi centrul nr. 8 din Bucureşti) unde a fost protagonistul unor scandaluri legate de management defectuos şi rele tratamente aplicate pacienţilor. De altfel, de la Bălăceanca ar fi fost demis, în urmă cu 13 ani în urma unor verificări efectuate de Corpul de Control al Secretariatul de Stat pentru Persoanele cu Handicap.

La Camera Deputaţilor avem o situaţie asemănătoare cu cea de la Senat. Cei doi candidaţi cu şanse de a ajunge în Parlament provin tot din pepiniera apropiaţilor lui Pandele. Corina Bogaciu, este fiica unui consilier local din Voluntari, fost mare șef prin PDL, Ioan Bogaciu, iar Constantin Cătălin Zamfira este un fost  membru din acelaşi consiliu de administraţie al EURO APAVOL, ca şi Botnariu. Așadar, cugetați și votați.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ